Triggerpointmassage

Als massagetherapeut in regio Friesland geef ik triggerpoint massage om pijnlijke spieren te behandelen die veel pijnklachten veroorzaken

triggerpointWat is triggerpoint massage?

Triggerpointmassage is het toepassen van speciale massagetechnieken voor de zogenaamde spierknopen (triggerpoints) in de spieren. Deze triggerpoints kunnen veel pijn en ongemak veroorzaken. Triggerpoints zijn eigenlijk kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de betreffende spier geeft, maar ook pijn in de zenuwen en lichaamsdelen. Triggerpoints kunnen ontstaan door o.a. verwondingen, overbelasting, stress en alcoholmisbruik.

Waar is triggerpointmassage goed voor?

Triggerpoint massage helpt bij het behandelen van spierknopen, die ook altijd pijn op andere plekken op het lichaam veroorzaken. Triggerpointmassage is er op gericht om pijn te verlichten. Door een triggerpointmassage kunt u in drie tot tien dagen van uw pijnklachten af zijn. Zelfs chronische aandoeningen kunnen soms binnen zes weken worden verholpen. Bij klachten zoals fibromyalgie en chronische vermoeidheid, kunnen de verbeteringen langer duren.

Welke klachten kunnen triggerpoints geven?

Bij triggerpoints kunt u last hebben van de volgende klachten:triggerpointmassage

          Klachten in de nek en kaak

          Hoofdpijn en of oorpijn

          Pijn in de onderrug

          Een tennisarm

          RSI

          Duizeligheid

          Misselijkheid

          Pijn in gewrichten, zoals schouders, heup, pols, knie en enkel

Als duidelijk is waar de bron van de klachten zich in uw lichaam bevindt, kan dit met een triggerpointmassage uitgeschakeld worden. In een aantal behandelingen zijn de klachten veelal verdwenen.

Ondervindt u pijn van één of meerdere van bovengenoemde klachten, kan een triggerpointmassage deze pijnen doen verminderen en verdwijnen. Maak gelijk een afspraak en ga ik u helpen om deze klachten te verhelpen!

“Met een triggerpointmassage de juiste pijnbehandeling”