Medical taping

Als massagetherapeut in Oudega (gemeente SúdWest Fryslân), regio Sneek verhelp ik met medical taping diverse klachten ter bevordering of herstel van spieren, gewrichten, bloedcirculatie en lymfecirculatie.

medical tapingWat is Medical Tapen?

Medical tapen is van oorsprong een Aziatische tapemethode die een stabiliserende werking heeft op gewrichten en tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Medical taping ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Met medical tapen kunnen blessures dus veel sneller herstellen, heeft u minder last van spierpijn en zal het algehele genezingsproces dus bevordert worden. Daarom is medical taping erg populair bij zowel sporters als niet sporters.

Sneller hersteld met medical taping

Een goede gezondheid en balans van uw spieren is nodig om altijd soepel te kunnen bewegen. Mocht u (sport)blessures hebben, heeft medical tapen met gekleurde tape een zeer gunstige invloed op een snel herstel. U gebruikt uw spieren niet alleen voor beweging, maar ze zijn ook bepalend voor uw bloed- en lymfecirculatie en lichaamstemperatuur. Het is dus van belang om uw spierstelsel in goede conditie te houden.

Hoe wordt medical taping toegepast?

De gekleurde tape van medical taping zorgt door een speciale manier van aanbrengen, dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt de onderhuidse druk in het blessuregebied onmiddellijk verminderd. De bloedsomloop en lymfestroom kunnen zich lokaal dan gelijk herstellen. Hierdoor vermindert of verdwijnt de pijn. Door met medical taping te werken wordt het genezingsproces dus behoorlijk bevordert en versneld.

Overzicht klachtenvermindering met medical tapenmedical tapen

         Nek- en schouderklachten

         Hielspoor

         Spierrupturen

         Kneuzingen en zwellingen

         Spanningshoofdpijn en migraine

         Frozen schouder

         Lage rugpijn

         Tenniselleboog

         Bekkenscheefstand of verwringing

         Knie- en heupklachten, enkelproblemen en achillespees

         Ter behandeling van pijnpunten

         Littekens en blauwe plekken

Ondervindt u één of meerdere van bovengenoemde klachten, dan kan medical tapen deze klachten verlichten of zelfs laten verdwijnen. Maak gelijk een afspraak en ga ik u helpen om deze aandoeningen sneller te laten genezen!

“Met medical taping bent u sneller van uw klachten af”