Bindweefselmassage

Als massagetherapeut in Oudega (gemeente SúdWest Fryslân), regio Sneek geef ik bindweefselmassage aan mensen met diverse lichamelijke klachten. Deze bindweefselmassage is voor het behandelen van chronische klachten en orgaanklachten. (klachten die vallen in de categorie “daar moet u maar mee leren leven”)

bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massagetherapie die ook wel reflexzonemassage wordt genoemd. Op het lichaam bevinden zich namelijk diverse zones die in verbinding staan met diverse lichaamsorganen, bloedvaten, klieren en andere lichaamsdelen en hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid. De zenuwen die onze organen 'aan het werk' zetten, lopen door de wervelkolom. Vanuit hier ontspringen ze via de wervels naar delen of organen in het lichaam. Alle lichaamsdelen die aan één zenuw zitten, worden een segment genoemd.

Als bepaalde organen of lichaamsfuncties niet optimaal werken, kan dat effect hebben op alle lichaamsdelen die behoren bij het betreffende segment en kun je dat gelijk in de betreffende huidzone waarnemen.

Door toepassing van bindweefselmassage is er niet alleen lokaal effect. De prikkel van de massagegrepen hebben effect op alle organen, spieren, bloedvaten en andere lichaamsstructuren die bij dat betreffende segment horen. Hierdoor kunnen bepaalde klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid.

Waarvoor wordt bindweefselmassage toegepast?

Bindweefselmassage wordt voor onder andere de volgende doeleinden toegepast:

            Chronische (sport)blessures

            Bij slapeloosheid

            Diverse vormen van stress

            Veelvuldige hoofdpijnklachten

            Migraine

            Buikaandoeningen

            Chronische obstipatie en moeilijke stoelgang

            Diarree, maag en darmproblemen

            Blaas en nierklachten

            Aandoeningen in de wervelkolom

            Spit en gewrichtsklachten

            Spierreuma

            Menstruatieproblemen

Ondervindt u vaak één of meerdere van bovengenoemde klachten, dan kan bindweefselmassage uw lichaamsklachten helpen te verminderen of laten verdwijnen. Maak gelijk een afspraak als u deze klachten ervaart en blijf er niet langer mee rondlopen!