Sportmassage

Als sportmasseur in regio Friesland geef ik sportmassage aan sporters met diverse spierklachten, spierpijn en bij overbelasting van diverse spiergroepen.

Sportmassage om sportblessures te voorkomen

Sportmassage wordt veelvuldig toegepast om sportblessures en andere blessures te voorkomen. Sportmassage is dan ook een preventieve vorm van massage die voor meerdere doeleinden wordt ingezet. Spierkramp, spierpijn, vermoeidheid en stijve spieren zijn symptomen van overbelasting. Indien u veelvuldig last van deze klachten heeft, kan sportmassage blessures helpen te voorkomen.

sportmassageBlessurepreventie en oorzaak klachten achterhalen

Spierpijn en klachten komen er niet vanzelf. Mijn sterke punt is dat ik de oorzaak van blessures boven water haal. Volgens de holistische behandelmethode help ik u gehéél van uw klachten af te komen. Daarbij is het dus van belang om de oorzaak van de klachten ook te achterhalen en niet alleen de pijn te bestrijden. Bij goede blessurepreventie gaan we dus eerst na waar de klachten ten grondslag aan liggen.

Sportmassagebehandeling bij overbelasting

Indien u uw spieren door veel bewegen, sporten of verkeerde houding heeft overbelast, kan dit pijnlijke gevolgen hebben, ook op langere termijn. Een sportmassagebehandeling bij overbelasting van bepaalde spiergroepen, rug, schouders of benen, kan spierstijfheid verminderen en de klachten doen afnemen. Indien u pijn ervaart en toch doorgaat, kan de overbelasting van de betreffende spiergroepen er toe leiden dat het uw dagelijkse bezigheden gaat belemmeren en dat u uitvalt op uw werk. Voorkom dat het erger wordt en vraag tijdig een sportmassage behandeling aan!

Diverse sportmassage technieken inzetbaar

Bij het inzetten van diverse massagetechnieken, wordt ook vaak medical taping gebruikt. Ook kan ik triggerpoint massage, bindweefselmassage of manuele lymfedrainage of een combinatie hiervan gebruiken. Dit is mede afhankelijk van de aard en oorsprong van de klachten. Bij Praktijk voor massagetherapie Boudien, kunt u dus terecht voor diverse vormen van (sport)massage.

Wil u ook ervaren hoe heilzaam sportmassage voor uw lichaam kan zijn? Vraag gelijk een massage aan!